=Menu

Terrasoverkapping van hout

Terrasoverkapping van hout – zelf bouwen vaak makkelijker dan verwacht!

TerrasoverkappingEen overdekt terras is een perfecte plek om van de zomer tot ver in de herfst van het buitenleven te genieten. Uitgaande van een aantal belangrijke factoren is een overdekte terras bijna een openlucht woonkamer.

Een terrasoverkapping biedt veel voordelen
De terrasoverkapping biedt bescherming tegen weer en wind, waardoor het terras in het najaar ook significant langer beschikbaar is als zonder dak. Daarnaast is het tuinmeubilair met een terrasoverkapping zeer goed beschermd tegen de regen, maar ook hagel en sneeuw. Klimatologische invloeden hebben door de overkapping weinig invloed op het terras en de meubels en beide blijven dus schoner en mooier. Maar ook tegen zon kan een terrasoverkapping heel goede bescherming bieden. Wilt u in de achter het terras gelegen ruimte nog voldoende licht houden, dan is een doorzichtige dakbedekking aan te bevelen, die door zonnewering aan te brengen transparant blijft en adequate bescherming tegen de zon biedt. Omdat de terrasoverkapping de warmte vasthoudt, kun je zelfs bij koelere temperaturen op het terras vertoeven. Een zelf gebouwde houten terrasoverkapping is eenvoudig in te passen met minimale technische vaardigheden. De instructie kunt u op het internet vinden.

De perfecte constructie voor een terrasoverkapping is gemaakt van hout – en kan daarnaast ook als carport dienen!
De houten constructie, die de terrasoverkapping ondersteunt kan vrijstaand zijn of gedeeltelijk aan de woning vastzitten. Als de houten constructie van de terrasoverkapping een keer per jaar met een houtbeschermingsmiddel wordt behandeld is het weerbestendig en zeer duurzaam, omdat het dan beschermd is tegen weersinvloeden. Een kleine tip voor zelfbouwers: Wie zich online oriënteert, kan gemakkelijk alle benodigde materialen voor de onderbouw van het terras als set kopen en mogelijk zelfs een korting bedingen.

Zelf een terrasoverkapping bouwen – met een paar trucs is het vrij eenvoudig
Als u besluit om zelf een houten terrasoverkapping te gaan bouwen kunt u op een creatieve manier het werk vergemakkelijken. Omdat er tussen een carport en terrasoverkapping maar geringe verschillen zijn, maar in carports meer concurrentie bestaat tussen de aanbieders, kunt u zo goedkoop een zelfgemaakte overkapping krijgen met de bijbehorende instructies. Een prefab carport bijvoorbeeld is een goede basis voor een terrasoverkapping. De bijgeleverde instructies maken het werk een stuk makkelijker!

View all contributions by

0 comments… add one